Sådan undgår du en filtret pels selvom du bruger dækken til din hund

HUnd med dækken

Kalenderen afslører at vi hastigt nærmer os afslutningen af året. Og det fornægter sig heller ikke at det er blevet både vådt og koldt. Derfor vælger mange pelshundeejere at give deres hunde et dækken på, for at den ikke skal fryse.
I kølvandet i brugen af dækken, følger også ofte filtre i pelsen. Det er desværre sjældent knapt så sjovt at skulle koncentrere sig om disse, efter en gåtur hvor hunden i forvejen er blevet godt og grundig beskidt på både poter og ben. Derfor har vi skrevet et blogindlæg om hvordan du kan undgå filtret pels med dækken.

Hårdt arbejde?

Enhver pelshundeejer ved at der er lidt mere arbejde i pelsarbejdet efter en gåtur i fugtigt vejr, end der er med en korthårtet hundrace.

Her i House of Coton de Luxe bor vi på landet, så vi kan ikke undgå at den lange hvide pels bliver ret beskidt her i efteråret / vinteren. Derfor kan vi godt lide at arbejde efter princippet: ‘Work smarter – not harder’.
Så når vi har været ude at gå tur og Karla er blevet beskidt på ben og poter og har haft sit dækken på, kommer hun en tur op i vasken i bryggerset og får et fodbad.

Imens hun står i blød, bliver hun børstet igennem med træsbørsten fra Show Tech.

Træbørste Show Tech

Den er skånsom mod pelsen og de små filtre der kan være opstået ved brugen af dækkenet bliver redt nænsomt ud. Og de afrundede pigge giver samtidig massage til huden der stimulerer cirkulationen, hvilket igen fremmer pelsvæksten. Så vi giver faktisk Karla wellness samtidig med fodbadet.

Det hele tager ikke mere end max 5 minutter!

Vi har lavet en lille video hvor vi viser dig hvordan vi gør, og hvor nemt det er at undgå filtret pels med dækken:

At stå i blød

Som du kan se i videoen, tager det ikke alverdens tid at få en fin hund igen. Og nej. Karla var ikke helt sort i pelsen da filmen blev optaget. Vi ved godt at det sommetider kræves at der skal shampoo til, og ikke kun vand.

Når det sker, så står hun ikke i blød i vand. Så bliver pelsen skyllet godt med vand og dernæst bliver laver vi en kraftig sæbeblanding med Whiteshampoo og sæber de beskidte steder ind med sæbeblandingen.

Så står hun i blød med sæbeblandingen og vi lader den virke i nogle minutter, hvor den derefter bliver skyllet ud. Herefter afslutter vi med en blanding med balsam og vand.

Det tager naturligvis lidt længere tid, men ikke så lang tid at det bliver uoverskueligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.