Løbeøjne og rødt skæg

Løbeøjne og rødt skæg

Hvor langt vil du gå for at få en ‘ren’ hund?

På Instagram, Facebook og i alle mulige flotte hundereklamer, støder vi ofte på billeder af meget smukke hunde.
De står der og er velfriserede, snorlige, og uden en plet.
Du tænker måske at sådan vil du også gerne have at din hund skal se ud. Du kigger på din 4-benede ven og må konstatere at den ikke helt matcher dem du ser på billederne.
Du tænker: ‘Nåh ja, med en børste kan man komme langt. Det er mere de løbeøjne og det røde og nussede skæg jeg ikke helt kan få styr på. Hvordan pokker får jeg det væk?’

Mange af os der har hund, kender til at hundens øjne løber. Somme tider løber de næsten konstant, og somme tider kun i perioder.
På de racer hvor pelsen er kort, er det som regel forholdsvis nemt at holde området rent og tørt. Men på de racer hvor pelsen er lidt længere kan det godt være en lidt større udfordring med de løbende øjne. Og hvis pelsen så oven i købet er lys eller helt hvid, så har vi ‘balladen’: Enzymerne fra øjenvæsken farver ofte pelsen i en rødlig farve, som nærmest ikke er til at fjerne igen. 

Det samme gælder for skægget. De hunderacer hvor skægget er af lidt længere karakter, og hvor farven ligger i den lysere ende af farveskalaen, kan ofte præsentere en mere eller mindre rødlig mustage.
Den samme årsag gælder her som med løbeøjnene: Enzymerne. 

Det skal dog lige indskydes at det ikke kan udelukkes at der også kan være noget helbredsmæssigt i vejen med hunden. Så er man som hundeejer den mindste i tvivl om, at ens hund fejler noget, skal man naturligvis få den undersøgt af sin dyrlæge!

What to do?

Hvad kan du som hundeejer gøre ved det? VIL du gøre noget ved det? For set fra et sundhedsmæssigt synspunkt (forudsat at din hund er sund og rask) er der ikke noget i vejen for at den har løbeøjne og rødt skæg.
Det er rent kosmetisk vi snakker her.

Ja, vi er 100% enige om at det ser pænere ud med en helt ren pels, uden rødlige affarvninger.
Her er det du skal tage stilling til, hvad du vil udsætte din hund (og din pengepung) for.

Vi er selv her i House of Coton de Luxe det perfekte eksempel på lige netop den stillingtagen:
Vi fik Karla, som er af racen Coton de Tulear, i november 2013 fra en anerkendt DKK opdrætter (så vi var sikre på at generne var i orden 😉 ).
Hun har altid bøvlet med løbeøjne og rødt skæg.

Vi ville gerne afhjælpe de to ting. Derfor gik vi systematisk til værks, og skulle først have udelukket at hun ikke fejlede noget.
Så derfor sørgede vi for at hun

 • blev tjekket for lukkede tårekanaler hos en special øjendyrlæge.
 • blev tjekket for allergi.
 • blev tjekket for dårlige tænder.

Heldigvis var hun kernesund 🙂
Så var der heldigvis Google.
Vi googlede rundt og fandt frem til nogle forskellige midler der efter sigende kunne fjerne løbeøjne. ‘Diamond Eyes’, ‘Eye Envy’, ‘No more tear’. Ja, vi købte vel det meste af det der findes på markedet gennem tiden, og tør slet ikke regne sammen, hvad vi har brugt af penge på de produkter. Men enten så virkede det ikke særlig godt, ellers viste det sig at være ren kemi som vi puttede på Karla. Nogle af produkterne var så kemiske at de kunne forårsage varig skade på vores lille hund, hvis hun fik for meget af det middel ind i kroppen. Så det stoppede vi naturligvis med igen.

Coton de Tulear med løbeøjne og rødt skæg

Erkendelsen

Næste step var at se om foderet kunne have en indvirkning. Hun har altid fået kvalitetsfoder. Alt lige fra Essentials, Virbac, Wolfsblut, Acana osv. (hun er en kræsen dame, så hun spiser heller ikke hvad som helst!) Heller ikke her var der den store success i at reducere løbeøjne og rødt skæg. 

Så det eneste vi kunne gøre, var at holde hendes øjne og skæg rent hver dag ved at rede det igennem og rense det med en fin lille svamp vi havde opdaget som var kommet på markedet, og så ellers holde det tørt. Men det fjernede jo ikke helt det røde. Dog gjorde det at hun ikke så HELT så rød ud 😉

En dag besluttede vi os for at vi måtte erkende at Karla nok bare var en hund der har rødt skæg og løbeøjne. Det blev hun jo ikke mindre sød af 🙂
Vi havde netop skiftet til endnu et nyt foder der lige var kommet til Danmark, da det var et foder vi begyndte at sælge i vores lille webshop.
Vi tænkte ikke mere over det, andet end at vi var glade for at Karla ELSKER det foder.

Pludselig en dag (ca 3 mdr. efter opstarten på foderet) kom vi til at snakke om, at Karla da slet ikke var rød i ansigtet længere.
Og det eneste vi havde gjort, var at holde hendes øjne rene, med den lille vaskesvamp, som vi også var begyndt at forhandle i webshoppen, når øjnene en sjælden gang havde løbet, eller når hendes skæg var blevet beskidt. Og ellers var det eneste vi havde gjort var, at skifte foder. Og det endda uden at have til formål at reducere løbeøjne og rødt skæg denne gang 🙂

Foderet hedder Entoma Petfood og svampen hedder Konjac Pet sponge.

Coton de Tulear uden løbeøjne og rødt skæg

Personlige erfaringer

Det er ikke videnskabeligt bevist at Entoma foderet reducerer løbeøjne og rødt skæg. Det er kun vores personlige erfaringer vi fortæller om her 🙂 Så om det virker på din hund, vides naturligvis ikke 🙂
Og med Konjac Pet sponge: Den ved man at den virker. Men det kræver at man bruger den ofte, gerne hver dag hvis løbeøjne eller det røde skæg er meget slemt.

Men nu var det ikke de 2 ting vi egentlig ville fortælle om. Det vi vil fortælle var mere historien om hvor langt vi var villige til at gå: Vi var så opsatte på at få denne her kridhvide hund. Så den kunne ligne de andre hunde som vi kunne se rundt om på de sociale medier.

Så desperate at vi var villige til at putte kemikalier i vores hund!
Heldigvis kom vi til erkendelsen af at Karla er fantastisk som hun er, og at kemi IKKE er vejen frem.
At skæbnen så ville at hun fik noget foder der får hendes enzymer til at ændre sig, så hun ikke farves rød. Det må jo så siges at være en sidegevinst af de store <3

Hvor langt er du villig til at gå?


Tanker om “Løbeøjne og rødt skæg

   1. Koster en prøve pakke noget? Kræsen hund her i huset.
    Forhandlede i også produkter i årene for i afprøvede dette foder, eller er det en god salgserfaring og hundeerfarring i fik saMtidig med at i blev forhandlere? Bare for at vurdere trovardighed/salgsargument.

 1. Det kunne da godt være at Pablo skulle prøve at skifte til det her foder – så han kan endnu mere lækker og se på 😉

  1. Hej Søs.
   Entoma er endnu ikke kommet på markedet med hvalpefoderet. De regner med at det kommer til efteråret.
   Så du bliver desværre nødt til at vente med at prøve det til din hun er blevet lidt ældre 🙂

 2. Hej….vi har præcis samme udfordring og havde affundet os med det….men kan man købe en lille portion foder?
  kh

 3. Vi har samme “problem” men også en meget kræsen hund. Vil dog derfor meget gerne modtage en prøve først. Er det muligt?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.