7 tips til hyggelige juleferie-aktiviteter til dig og din hund

3 hunde med nissehuer

7 tips til juleferie-aktiviteter er hvad dagens blogindlæg skal handle om. For nu varer det ikke længe inden julen står for døren. Og det betyder at vi kan se frem til flere dage hvor vi har fri fra arbejde, og ikke skal andet end at hygge os med familien. 

Det er en skøn periode, hvor de fleste af os oplever at der ryger mere energi ind på overskuds-kontoen. Så hvorfor ikke bruge noget af den energi på din hund?

Vi kommer her med 7 tips til juleferie-aktiviteter til dig og din hund:

  • Gå nogle lange ture.
  • Giv pelsen lidt ekstra kærlighed.
  • Ryd op i redskaberne.
  • Rengør kurv, tæpper og legesagerne.
  • Planlæg næste års aktiviteter med din hund.
  • Udfordre hunden med nogle sjove aktiviteter.
  • Slap af og lav ingenting.
Pelshund sover under dynen

Nedenfor vil vi gå lidt nærmere ind i hvert punkt:

Gå nogle lange ture

Det elsker de fleste hunde. Og det kunne vi vist også selv trænge til efter nogle juledage med tung og fed mad. Frisk luft og god motion har aldrig skadet nogen. Hverken dyr eller mennesker 🙂

Giv pelsen lidt ekstra kærlighed

Hvis din hund er en pelshund, trænger den måske til lidt ekstra omsorg. Det kan være at du længe har overvejet om der er noget om snakken, det der med at give pelsen en pelskur. Nu er tiden jo til det. Du behøves ikke nødvendigvis at investere i en dertil lavet pelskur. Du kan ofte nøjes med den balsam du allerede bruger til din hund. Læs evt. vores vejledning om hvordan du bruger Charisma Pro Luksus Conditioner som pelskur lige her.

Det kan også være at du bøvler med at hundens pels filtrer. Giv dig tid til at gå pelsen efter og fjern filtrene stille og roligt. Eventuelt tage det i små etaper, så du ikke overbelaster hunden og giver den en dårlig oplevelse. Står det meget skidt til med for mange filtre, så bør du overveje at klippe hunden kort. Hellere en kortklippet hund uden filtre, end en langpelset hund med mange filtre. En filtret pels = træk i hundens hud = smerter. Og det er synd for hunden.
Hvis du er i tvivl om hvordan du skal passe pelsen på din pelshund, kan du købe Danmarks eneste pelsplejebog, som gennemgår alle pelsplejestadierne fra hvalp til senior. Bogen Praktisk Pelspleje kan købes lige her.

Ryd op i redskaberne og produkter

Gennemgå de redskaber som du bruger til at soignere din hund med. Bruger du stadig alle dine børster, kamme og karter? Er der noget der er blevet slidt og bare skal smides ud? Noget du ikke bruger længere og bare ligger og fylder?
Hvad med shampoo, balsam, udredningsspray, pelsolie osv. Har du en masse slatter stående? Beslut dig for om det skal bruges inden du køber nyt, om det skal doneres eller sælges.

Rengør kurv, tæpper og legesager

Giv din hunds kurv og tæpper en rengøringstur. Og når du alligevel er igang. Så kan legesagerne lige så godt få den samme tur.

Planlæg næste års hundeaktiviteter

Har du længe leget med tanken om at du godt kunne tænke dig at gå til agillity ? Eller nosework? Eller noget helt tredje med din hund? Så brug dine fridage på at søge rundt på nettet og læs om de forskellige aktiviteter der tilbydes i dit nærområde. De nye hold er sikkert allerede lagt ud, så det er bare om at tilmelde sig, når det rigtige hold er fundet 🙂

Udfordre hunden med nogle sjove aktiviteter

Giv din hund nogle sjove udfordringer, så den får brugt sin hjerne lidt. Her hos os, er Buster aktivitetsmåtte et stort hit.
Men andre billigere metoder kan sagtens bruges: Tag 3 plastic krus (f.eks dem fra IKEA) og læg en godbid under det ene. Lad hunden snuse sig frem til under hvilket krus godbidden ligger. Gentag og byt rundt på krusene så godbidden ikke ligger samme sted hver gang.
En anden mulighed er også at tage et viskestykke og binde en masse knuder på. I alle de ‘lommer’ der opstår i og i mellem knuderne stopper du små godbidder ind. Nu skal hunden bruge næsen og hjernen for at finde ud af hvordan den får godbidderne ud.

Slap af og lav ingenting

Det er nok det vigtigste punkt af dem alle! Din hund har også en hektisk hverdag. Det skulle man ikke tro, men det har den. I en familie hvor folk kommer og går. Hvor der sker ting og sager og tempoet er højt. Der er uro og der sker noget hele tiden. Det er også hektisk for en hund. Derfor har din hund også brug for at I alle sætter tempoet ned hvor I bare laver absolut INGENTING.
Og når du er afslappet giver du det videre til dine omgivelser, og dermed også til din hund <3

Med disse 7 tips til juleferie-aktiviteter, håber vi at du kan gå på en velfortjent juleferie med lidt inspiration til, hvad du kan hygge dig med, sammen med din hund.

Merry Christmas kort

Alle os hos House of Coton de Luxe ønsker dig, din hund og din familie en rigtig glædelig jul og et lykkebringende og trygt nytår.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.